<-- Atgriezties Propilkki bloga lapā


Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

OFF Topic

Posted by Intruder 
OFF Topic
April 25, 2008 10:07AM
Par visu svarīgo ārpus PP2 jeb kas notiek citās forntēs

http://www.propilkki.lv/phorum/file.php?2,file=946,filename=LBM.JPG


http://www.propilkki.lv/phorum/file.php?2,file=1074,filename=bug_animated.gif
Re: OFF Topic
April 25, 2008 10:47AM
Lūk šo tēmu man vajadzēja vakardien, tad man bija kaut kāds "offtopics", tagad to esmu aizmirsis.
Negribējās pašam vērt jaunu tēmu vaļā- ka nedabūju pa pakausi no Intrudera 115 kilogramiem! smiling smiley
Re: OFF Topic
April 25, 2008 10:10PM
Šodien pētot vienu ezeru piegriezu grozu ar murķelēm blakus izcirtumā, citur murķeles sauc arī par bisītēm.Lai nu kā viņas katrā vietā sauc, grozs pilns ar pirmām sēnēmsmoking smiley A man 110kg, vēl daudz jāēd lai Intruderu panāktusmileys with beer LDF rullē.
Re: OFF Topic
April 25, 2008 10:43PM
Hmm.. man no pavasara sēnēm bail...kā tu tās gatavo? vai tikai sievasmātei dod? smiling smiley

http://www.propilkki.lv/phorum/file.php?2,file=946,filename=LBM.JPG


http://www.propilkki.lv/phorum/file.php?2,file=1074,filename=bug_animated.gif
Re: OFF Topic
April 25, 2008 11:23PM
Zem krāna noskalo(tas kas virs izlietneswinking smiley tad 20 min vārīt, pāris reizes pēctam paskalo ar aukstu ūdeni, tad no sēnēm izspied ūdeni, ķepa tak liela Tev un sagriez ne pārāk smalki gabalos(smalki sagrieztas nemāk uzvesties uz pannas, ūdens +eļļa nesadzīvo, smalkie gabaliņi 0.3cm cepot mēdz iet pa gaisu) to novēršu sagriežot rupjāk, strēmeles griežu ap 2.5cm. garas un kādi 3-5mm. platas. Minūtes 10 apcepu, tad pielieku miltus nedaudz pabrūninu, piešauju pienu, uzpurinu 5piparu maisijumu,sāli, pielieku dilles kuras saldētavā ielieku jau maija beigās, kad vēl ir mīkstas un aromātiskas, mērcīte lēnām sabiezē un ir gatava degustēšanai. Var kopā ar sēnēm sacept nedaudz žāvēto gaļu, bet gaļa nedaudz nomāc sēņu garšu,pēc katra brīvas izvēles likt gaļu vai nē.Ēd gan sievasmāte gan es.Labu apetītithumbs up LDF rullē.
Re: OFF Topic
April 25, 2008 11:46PM
Aizmirsu piebilst, vēl vienu šķipsniņu vegetu pielieku , salasu un gatavoju pats sēnes, tā drošākwinking smiley
Re: OFF Topic
April 26, 2008 10:53AM
Var arī kaltēt šīs sēnes, pēctam samalt un pievienot zupām, mērcēm. Labi uzglabājas kaltētas. Beztam zinātnieki uzskata, ka vārot netiek iznīcinātas visas kaitīgās, kancerogēnās vielas, toties kaltējot tās izzūd pilnībā! Es gan par to īpaši neuztraucos- no kaut kā taču ir jāmirst!smileys with beer

Zivinen, par vegetu! Mārtiņš Rītiņš reiz teica, ka vegeta ir nodarījusi vislielāko ļaunumu latviešu virtuvei, un es viņam pilnībā pievienojos! Viss garšo vienādi! Nav nemaz tik grūti vai sarežģīti ēdienam pievienot īstas garšvielas. Ja pilnīgi neko nezin, tad labs sākums būtu šāds:

1) laba sāls,

2) melnie graudu pipari (pavisam savādāka, spilgtāka garša nekā tam sūda pulverim, ko pārdod veikalos) tos visvienkāršāk ir uzmalt ēdienam svaigus ar piparu dzirnavām, ja tādas nav, tad vienkārši, turot nazi plakaniski saspiest pret darba virsmu,

3) pētersīļi, svaigi, kapāti- der pie visa un smuki izskatās, un pētersīļi ar ķiploku (svaigu) vispār ir kā vīrs ar sievu!

4) baziliks, obligāti svaigs- ļoti elementāri izaudzēt uz palodzes, podā. Podam gan jābūt padziļam- bazilikam ir dziļa sakņu sistēma. To pievieno pie ēdiena pirms pasniegšanas. Nedrīkst termiski apstrādāt!

5) ķiploks, ja nepatīk stiprais ķiploku aromāts, tad ir dažādi veidi, kā to mīkstināt, var nogriezt augšējo daļu veselam ķiplokam, uzpilināt bišku oliveļļas, ietīt al. folijā un iemest krāsnī uz 15-20 min, pēctam daiviņas ļoti viegli var saspiest/sablenderēt. Nomizotas ķiploku daiviņas pasildīt (ne cept) uz pannas olīveļļā

Efekts lietojot mazāk, bet svaigas garšvielas būs daaaauuuudz leilāks nekā nezināmas izcelsmes pulveri vegetas vārdā!

Less is more!

Tas tā, ja gribas pa virtuvi pašiverēt!smileys with beer
Re: OFF Topic
April 26, 2008 09:28PM
Šodien atklāju pļaujas sezonu... smiling smiley

http://www.propilkki.lv/phorum/file.php?2,file=946,filename=LBM.JPG


http://www.propilkki.lv/phorum/file.php?2,file=1074,filename=bug_animated.gif
Re: OFF Topic
April 27, 2008 01:13AM
Pirms Māri kritizē salasi murķeles un pagatavo pēc manas receptes sēnes!. Un piparu maļamo ar izmantoju, tik lieku iekšā 5-6 škirnes piparu .Vegetu lieku 1gramu uz lielo pannu un tikai murķeļiem,citiem ēdieniem nelieku, būsi apbēdināts. Rītiņa domas par Letiņu virtuvi mani neinteresē, murķelēm grūst baziliku, pētersīļus un ķiplokus neglābjami zudīs sēņu izteiktā garša. Kaltētās vari ēst kaut uzreiz, ja varēsi tad pēc nedēļas uzraksti, ja būsi rakstītājs. Nav Tev ne jausmas kādēļ tiek viņas vārītas, bet derētu gan ja negribi ar botulismu saslimt. Es sēnes mācēju pagatavot kad Tu vēl ratiņos gulēji. Iesaki kādu sašlika recepti, un es teikšu - Elmārs Tannis teicasmoking smileysmileys with beer Murķeļos bīstamākās nav iedomātās indes, bet smiltis kuras viņiem ir neiztrūkstoša lieta. Cūcenes ēst ir kaitīgāk trīsreiz nekā murķeles,skandināvijā cūcenes ir pie indīgām sēnem, pie mums tauta stiep mājā pilnus grozus ar cūcenēm kas bojā aknas ar lēnu bet postošu iedarbību, tā lūk. Ne sēnesTevsmoking smileysmileys with beer
Re: OFF Topic
April 27, 2008 08:26AM
Vo, kārtīgas veču runas! Bet vienu lietu gan esat aizmirsuši... Ir viens elegants piparu aizstājējs. Un pie sēnēm der tikpat labi, kā ķiploks. Un pieejams katram kārtīgam krūmuvecim - tās ir kadiķogas! Gan šķidrā,

http://photo2.poga.lv/photos/0804/0405/noodles/4681207957_l.jpg

gan kaltētā, gan svaigā veidā! smileys with beer
Ja vēl paša lasītas, tad droša garantija, ka neviens HIV++++ nigers nav gar tām grābstījis savas pēc diršanas nemazgātās rokas vai ko citu! grinning smiley



Edited 1 time(s). Last edit at 04/27/2008 07:09PM by Krabis.
Re: OFF Topic
April 27, 2008 06:42PM
Zivinen, kas Tev noticies, ka tik nikns??
Re: OFF Topic
April 27, 2008 07:07PM
Nepareizas vai nu sēnes the finger smiley, vai sievasmāte... drinking smiley
Re: OFF Topic
April 27, 2008 07:22PM
Zivinen! Tā nebija kritika!!!!!
Nekas no tā, ko es rakstīju nebija domāts kā pārmetums Tev!!!!!!!!!!!!!!!!
Es tikai izteicu savas domas murķeļu un vegetas sakarā!!! Un, ja Tu lasi uzmanīgi, tad es nekur neteicu, ka jāliek viss tas klāt pie murķeļiem! Man tikai ir izbesījis, ka VISUR un VIENMĒR VISS garšo vienādi- pēc vegetas. Ko Tu ēd man absolūti neinteresē, kaut paku vegetas dienā! Bet, ja dzirdu, ka publiskā vietā kāds iesaka citiem lietot to sūdu, tad uzskatu par savu pienākumu uzrakstīt, kas ir labāks par kaut kādu samaltu blakusproduktu maisījumu!
Pastāsti kāds murķeļiem sakars ar botulismu?
Es arī rakstīju, ka mani neuztrauc, vai murķeļi ir indīgi, vai nē. Tu mani speciāli pārproti?

Un ja uzskati, ka tikai tas, ka Tu esi vecāks par mani Tevi automātiski padara par piecas reizes gudrāku, tad man ar Tevi vairs nav ko runāt (rakstīt).
Re: OFF Topic
April 27, 2008 08:31PM
confused smiley Kas drigenes saedusies pedeja laika , vai pavasara trakums bikses. Pedeja laika to tik dzird ka viens ar otru lecas.hot smiley Bet par tam kadikju ogam gan bij pariezi teikts .Ari es uzskatu dabiga manta no pasa darza vai vecinas tirgu ir ta labakasmileys with beer saskandinam kausus un beidzam lekties sava starpa. Ne asakas.
Re: OFF Topic
April 27, 2008 08:39PM
Te lasotthumbs downPP tusiņš par nelielu asinspirti var izvērstiessmileys with beer
Nepatīk padoms-nelieto,ko nu tur ņemties.
Re: OFF Topic
April 27, 2008 10:21PM
kadiķogas gan nedod to asumiņu, ko pipars, bet savādāk tā ir viena no garvielām man! smiling bouncing smiley kad kūpinu zivtiņu, tad vienmēr iemetu kādu kadiķa zariņu ar klāt, lai labāk garšo. drinking smiley
Re: OFF Topic
April 28, 2008 10:35AM
Starp citu - šašliku ar' der apliet ar kadiķogu ugunsūdeni. Nu tā, lai drusku nosedz gaļu. Ja nav žēl... Ja žēl, tad gramus 50. Sanāk mīkstāks par "Šašlik družbi - žui i peredavai tovarišču" smoking smiley
Aplietu var dienas trīs vadāt līdzi laivā, pat zvērīgā karstumā.
Re: OFF Topic
April 28, 2008 12:16PM
thumbs upLINIS AR SIERU KREJUMA MERCEthe finger smiley

Lini noberz ar sali no glotam un noskalo . Griez gabalinos apvarta ola un miltos, apcepj brunus .Karto trauka cepsanai cepeskrasni,parkaisa ar rivetu sieru un parlej krejuma merci. Krejuma merce: katlina ieliek sviestu pievieno saputotu olas dzeltenumu
sali,piparus pec garsas pielej saldo krejumu un citrona sulu to visu labi samaisa un parlej zivi . Saute 10-15min Labu apetitispinning smiley sticking its tongue out Citas garsvielas pec pasu velmem var dilliti var kadika ogu ka kuram labak patik



Edited 1 time(s). Last edit at 04/28/2008 12:53PM by alko-holikis.
Re: OFF Topic
April 28, 2008 02:18PM
VEGETU vajag! Un sojas mērci ar kariju!!! spinning smiley sticking its tongue out Bet līņa vietā - Buša stilbiņu.. ar aliņu saies... smileys with beer

http://photo2.poga.lv/photos/0707/0727/noodles/3619649491_l.jpg
Re: OFF Topic
April 28, 2008 03:30PM
Visi te tādi "gastranomi", ka bail ko raksīt eye popping smiley

http://www.propilkki.lv/phorum/file.php?2,file=946,filename=LBM.JPG


http://www.propilkki.lv/phorum/file.php?2,file=1074,filename=bug_animated.gif
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login