<-- Atgriezties Propilkki bloga lapā


Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Zivju pagatavošanas noslēpumi

Posted by Intruder 
Zivju pagatavošanas noslēpumi
December 28, 2009 07:56PM
Tēma tiek kam patīk ne tikai ķert zivis, bet arī tās pagatavot un gardi apēst...
Neglabājiet sveci zem pūra, klājiet vaļā savas slepenās senču receptes !spinning smiley sticking its tongue out

http://www.propilkki.lv/phorum/file.php?2,file=500,filename=ziviz.jpg

http://www.propilkki.lv/phorum/file.php?2,file=946,filename=LBM.JPG


http://www.propilkki.lv/phorum/file.php?2,file=1074,filename=bug_animated.gif



Edited 1 time(s). Last edit at 12/28/2009 07:57PM by Intruder.
Re: Zivju pagatavošanas noslēpumi
December 28, 2009 08:53PM
Liku sāli,cukuru,pipari malti,ķiploks ierīvēts zivī, izspiests spiedē.Cepu uz grila,tamdēļ follija lai zvīņa neapdeg.Zvīņu atstāju kā bruņu grilējot.Tāpat var žāvēt tik man žāvētava laukos un kurtuve pakrastē,ar kruķiem pa ekstrēmu pa ledainiem pakāpieniem lēkātsmiling smiley
Re: Zivju pagatavošanas noslēpumi
December 28, 2009 10:12PM
Labs topiks, indeed.

Nu tu gan! Buutu izlasiijis aatraak, safocheetu ar ko shodien nodarbojos, bet tagad tik kaulinji smiling smiley
Sanaaca iemaldiities cetraaltirguu un tas beidzaas ar diviem(2) iegaadaatiem Liinju kungiem. (a gribeeju veedzeli sad smiley)
Nav iisti nekaada orginaalaa recepte, vienk atstaasts, ko shodien dariiju ar shiem. Varbuut kaadam rodas iedvesma. Jo Zivju gatavoshana ir FUN! smiling smiley

1 Liinis cepts, sauteets.
Sagriezh daarzenjus, visus kas garsho un kurus var atrast. - kartofel, siipols un burkaans ir obligaati, manupraat. Paareejos kas pieejami. (papirika, tomaats, cukini, kiploks - bet to tad japievieno peecaak, lai nepaarkarseejas)
sagraiza, pieliek garshai bish garshvielas, timiaanu, juuras saali, utt. ellju. To traukaa samaisa un uz pannas cep.
Pa to laik, Liinja onkuli (veselu, ar vai bez galvs) ieziezh ar citrionu un peper un noliek, lai šis atpuushas, kameer ovosh cepās. Ovosh cep liidz bruunumam, nu taa uz pusi tikai gatavus. Taapeec uguni shoreiz vaijdzees stingru, lai aprauj bruunums aatri. Kad tie ir okai un ja nav otra panna, tad daarzen jau var likt cepeshtraukaa, tik tad obligaati jaapaarsedz ar kaadu paartiks pleevi vai arii vaaku, ja taads iraid - lai neizgaro labums. Tad liek cept Liinja kungu, kas ir bish atpuuties citroonaos un peperaa. Tad apvilaa miltaa, un liek cept uz pannas. Shoreiz izmantoju sviestu, bet var arii ellju. Kad shis bruuns no vienas puses, no otras, tad Kungu liekam kaadaa nebuut traukaa kur shis un ovosh lien (mana gadijienaa trauks ar ovosh jau gaidiija sho). Kad Liin kung un Ovosh sakaartoti traukaa, var paaris striipas ar majoneezi un kaadas paaris ripas ar citrons. Pa virsu cepamo pleevi vai follijs, lai dies pasarg labums nah neaiziet! Kraasnee iekshaa un peec paaris minut ir gutt. ap 10-15min@ 240graadi. Pečku, protams jau laikus uzkačigarē.



zupa-recelkis aukstais.
2 Linis tika sadaliits, 2-3 daljaas. Galva un spurs, protams, atstaati katlaa. Arii 1 Liinja galvu izmantoju sheit. Protams, zhaunas nah, izgriezh. Tad katlaa ar uuden. Tur Tradicionaalais - laurlapas, kaads peper un bik saalis. Es lieku arii Smarzhiigos piparus. Vaara kameer paliek miiksts. Tad noliek, lai bish atdziest, taa , ka var atdaliit miesu no kauliem ij pirksti nedeg nost. - Liinmiesu liek bljodaa. Buljoonu liek atpakalj vaariiities, kam pievieno sagriestus siipolus. Tad saali kaa vajag, ja gribas veel piparu, un vaara, lai uz aci, paliek tik daudz, kaa tikai apliet bljodu ar Liinja kunga miesaam. Aaa, protams, aizmirsu par citronu. To nu tad katris spiezh iekshaa vai liek cik grib, bet jaaieveero tas, ka citrona gabali (ja ar visu mizu) vaarot ilgaak pa 5-8 min paliek ruugti. Taapeec laikus jaazvejo aaraa, ja tos liek klaat.

Tiko apluureeju, un mans Liinis ir sareceejis! Jes! smiling smiley
Vispaar, dajebkuru Karpas dzimts zivi shitaa var gatavot.



P.S Ķeriet, gatavojiet un ēdiet zivis smiling smiley

A.K



Edited 1 time(s). Last edit at 12/28/2009 10:22PM by Kraft.
Re: Zivju pagatavošanas noslēpumi
December 29, 2009 08:46AM
Jauks topiks smiling smiley ! Es arī par to, ka noķertās zivis arī šad tad ir jāēd grinning smiley ...
Nu tad sākumam iekopēšu tās zupiņas recepti, ko pie Sanda aizpagājušogad gatavoju smiling smiley :

Katliņā ar ūdeni lieku zivis (pēc paša vēlēšanās kādas), ēdamkaroti sāls (ja katls liels) un 2-3 notīrītas, nesagrieztas sīpolgalvas. Visu to lieku uz vidējas uguns vārīties.
Paralēli ņemu 1-2 burkānus, sarīvēju tos un lieku pannā zem vāka, uz lēnas uguns, cepties/tvaicēties. Ik pa laikam pamaisu burkādus, pievinoju tiem nedaudz garšvielas, dažas piles kečupa. Tvaicēju tik ilgi, kamēr burkāni sāk atdot sulu. Tad slēdzu burkānus (pannu grinning smiley ) laukā.
Zivi vāru līdz tā sāk vārīties + vēl piecas minūtes, tad arī slēdzu laukā. Ja man ir daudz laika, tad ļauju uzvārītajam ūdenim ar zivi un sīpoliem pilnīgi atdzist, ja nē, tad uzreiz izņemu laukā zivis, pievienoju klāt pannā sagatavotos burkānus un iepriekš iztīrītos un sagrieztos kartupeļus un vāru uz vidējas uguns, līdz kartupeļi sāk palikt mīksti. Pašās beigās var pievinot zaļumus - dilles, lociņus un, protams, neaizmirstam par pipariem ... Šad tad zupā ieberu kādu saujiņu rīsu vai miežu putraimu, bet tā jau ir gaumes lieta, jo pareizi visu darot, garšīgi sanāk arī no plikiem kartupeļiem.... Labu apetīti!
Nekad nedaru visu pēc kautkādas striktas receptes - atstāju vietu improvizācijai, kas tieši proporcionāli atkarīga no mākslinieciskās iedvesmas grinning smiley ...
Vēl viena noderīga lietiņa... Ja kādam sanāk ēst voblu ar aliņu, bet tā zivtiņ miesa biku padaudz piekaltusi, tad vnk ņemam pa gabaliņam laužam nost un biku pamērcējam alū. Pēc šāda manevra uzreiz tiekam pie ērti apēdama produkta smiling smiley ...

http://i.smiles2k.net/star_wars_smiles/lsabre.gif
VIP kapā!!! ...ledu

Paliec sveiks PP2!



Edited 1 time(s). Last edit at 12/29/2009 08:50AM by eduks.
Re: Zivju pagatavošanas noslēpumi
December 29, 2009 11:40AM
Te esmu jau salasījis zivju ēdienu pagatavošanas receptes un cenšos tās nemitīgi papildināt, pa jaunu pārrakstīt negribu, apskatīt var te - Zivju ēdienu pagatavošanas receptes smiling smiley
Re: Zivju pagatavošanas noslēpumi
December 31, 2009 12:59AM
Varu ieteikt ellīgi labu recepti priekš līdakas.

Principā vislabākais rezultāts ir marinētai līdakai, bet var arī tādu pašu. Kilogramnieces ir vislabākās. Lielākām gaļa ir tāda pacieta, uzmanīgi jāgatavo.

Marinādi veido ņemot litru ūdens un pievienojot etiķi (kādas 3-4 karotes, vislabāk mērīt pēc garšas, lai nav par stipru, vai par švaku). Pēc tam pievienojam vienāda daudzuma cukuru un sāli (ja liekam 3 zupas karotes sāls, tad ņemam arī 3 karotes cukura. Samaisam un gatavs.

Ņemam gatavu, notīrītu līdaku un sagriežam pa daļām. Nebrāķējam ne asti, ne zivs daļu ar apakšējo spuru (tās muskulis ir gards kumoss). Liekam marinādē un pievienojam arī pa kādai lauru lapai un melnos veselos piparus. Zivij ir dienu jāpastāv marinādē.

Pēc tam liekam uz pannas un viegli apcepam, lai zivs āda būtu kraukšķīga. Cepšanas laikā var pievienot spiesta citrona sulu. Pēc tam aplejam ar labu saldo krējumu un atstājam sautēties uz 5 minūtēm. Ņemam šķīvi un liekam virsū, pēc tam aplejam ar krējumu no pannas. smiling smiley

Ļoti vienkārši un garšīgi. Laukos kad gadījās tikt pie labām līdakām, tad vēlu vakarā biju mājās no upes un no rīta ome jau bija pagatavojusi un ķēros klāt! Pietrūks ļoti man šie brīži..
Re: Zivju pagatavošanas noslēpumi
January 21, 2010 04:10PM
Svētdien mājās nejauši gadījās pāris asarīši, kurus nodīrāju (ko parasti nedaru) un sacepu kraukšķīgus ar tikai pipariem un sāli. Biju aizmirsis cik labi tādi garšo. smiling smiley
Re: Zivju pagatavošanas noslēpumi
January 23, 2010 09:29AM
Ledusskapī ir saldēta forele ap 1kg.Ko varat ieteikt?
Re: Zivju pagatavošanas noslēpumi
January 23, 2010 10:52AM
Atdod kaimiņam!smiling smiley
Re: Zivju pagatavošanas noslēpumi
January 23, 2010 11:27AM
Nu Vladismiling smiley
Atdot jau var, tik īsti kaimiņus nepazīstusad smiley
Nebūs receptes-sacepšu vienkārši ar miltiem.Ir arī tā labismiling smiley
Re: Zivju pagatavošanas noslēpumi
January 24, 2010 09:32AM
Otrajā komentārā ir foreles recepte,grila vietā vari cepeškrāsni izmantotsmiling smiley
Re: Zivju pagatavošanas noslēpumi
January 10, 2011 08:20PM
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login